”Ei ole tullut vastaan ketään, kenelle Puistogolf ei soveltuisi”

Draivia kouluun! -liikuntapäivä järjestettiin Tampereella Ammattiopisto Luovin erityisopettajille.

Tampereella pidetyssä liikuntapäivässä opettajat pääsivät tutustumaan golfiin kolmella pisteellä: 3-väyläisellä Puistogolfradalla, koulujen liikuntatuntia simuloivalla Draivia kouluun! -pisteellä ja lyöntipaikalla, jossa kisailtiin muun muassa lyöntipituudessa ja -tarkkuudessa.

Erityisopettajien viesti oli selvä – Puistogolf soveltuu erinomaisesti koulujen, jopa ammatillisen koulutuksen liikuntatunneille. Opettajien ennakkokäsitykset golfista vaikeana ja haastavana lajina muuttuivat päivän aikana, sillä harjoitteet ja pelit tarjosivat onnistumisen elämyksiä kaikille.

Puistogolfin ja Draivia kouluun! -harjoitteiden vahvuutena nähtiin erityisesti niiden laajat soveltamismahdollisuudet. Harjoitella voi sisällä ja ulkona eikä aiempaa kokemusta golfista vaadita. Myös haastetta saa lisättyä helposti – lyödä voi esimerkiksi yhdellä jalalla tai silmät kiinni.

Puistogolfradan voi suunnitella kiertämään pienelläkin alueella ja lisähaastetta saa asettelemalla väylät niin, että peliin tulee myös esteitä, kuten puita tai pieniä polkuja.

Luovi Ammattiopiston opettajat aikovat sisällyttää Puistogolf -harjoitteita oppitunneilleen. ”Ei ole tullut vastaan ketään, kenelle Puistogolf ei soveltuisi”, toteaa Draivia kouluun! -kouluttaja Tero Kokkonen. Tero on pitänyt sovellettuja Draivia kouluun! -harjoitteita muun muassa aisti- ja liikuntarajoitteisille oppilaille.

Luovin tavoitteena on lisätä opiskelijoiden yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia. Osallistumiskynnyksen madaltamiseen on pyritty myös Draivia kouluun! -konseptin suunnittelussa. Draivia kouluun! -välineet ja harjoitteet on suunniteltu niin, että ne mahdollistavat onnistumisia jokaiselle iästä tai taitotasosta riippumatta.

Luovi on ammatillinen eritysoppilaitos, joka tarjoaa opiskelijoilleen valmentavaa koulutusta ja mahdollisuuden ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen. Valmentavan koulutuksen tavoitteena on helpottaa opiskelijoiden siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään.

 

Kategoriassa Ajankohtaiset Draiviakouluun - Puistogolf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*